≡ Menu

Jo Chapman
Stoneham Park, 2013

  • Page 1   
  • Page 1   

Stoneham Park, Hove, West Sussex, 2013

The commission was to create a central feature on the tarmac that is also a large scale, interactive drawing and to include community involvement.

The artwork was developed from the community and primary school workshops 'to design a maze', drawings produced from the workshops were used to inform the design, the path themes and images. The artwork was made in thermoplastic markings, cut and applied by hand allowing it to stay responsive. Ideas used that came from the sessions ; a maze, a track, a trail, to race against an opponent, games such as hopscotch. The final artwork was designed to be simple in concept and application so it would work within a tight budget; making maximum use of one material, reflecting the children's ideas and creating a play area that is also a visually harmonious artwork.